Джип затъна в пясъка на плажа "Перла" край Приморско. Клип, заснет от туристи на плажа, показва как тежката машина не може да излезе от водата, след като е закарала джет до там. В опит да бъде изтеглен джипът на плажа е докаран дори и багер. Министерство на туризма ще наложи веднага глоба на концесионера, заради допускането на автомобила на територията на плажа до водата, съобщиха от ведомството.

Глоба за концесионера на плаж Перла, допуснал автомобил до водата (ВИДЕО)

„Това се случва вчера по обяд, когато наистина плажът е пълен. Въпросният нарушител е преминал през всички забранителни съоръжения, които сме поставили на плажа. Не е отразил табелите за забраняване за преминаване на превозни средства, за джипове, за АТВ-та и мотори. Не е спазил и забележката на момчето, отговорно за моторния коридор да не влиза с автомобила си. Дал е „мръсна газ” през тези 20 м и след това в рамките на 15 секунди джипът е затънал”, разказа  концесионерът на плажа Лъчезар Захариев пред NOVA.

Самият плаж е 130 хил. кв. м., трудно могат да се опазят, добави концесионерът. По думите му веднага след като е извършил нарушението, на водача са снети показания.
 
 

Ето го батката с джипа и на видео. От днес е случката на Плаж Перла!

Публикувахте от Ivo Nikodimov в Неделя, 7 юли 2019 г.

Явор Шишков от Министерството на туризма заяви, че ведомството се е самосезирало от репортажа по медиите: „Ако установим, че има неизпълнение на договора, на дружеството концесионер ще бъде наложена глоба в размер на около 6000 лв.“

„Глобата, независимо от стойността и размера й, винаги е много, тъй като на практика  ние освен този начин – чрез табели, чрез устни забележки, ние други юрисдикции за защита на плажа нямаме”, каза още концесионерът Лъчезар Захариев.

Очаква се към 11 часа на мястото да пристигне и министър Николина Ангелкова.
nova.bg