Гледат мярката за неотклонение на Блажев
Гледат мярката за неотклонение на Блажев / netinfo

В 15.00 часа ще бъде гледана мярката за неотклонение на Мирослав Блажев, който вчера отвлече автобус на фирма „Биомет" с 37 пътници. Мъжът заплаши шофьорите и пътниците в автобуса, пътуващ от София за Варна, с пистолет и им съобщи, че има и бомба в багажа си. Два часа по-късно Блажев се предаде сам на полицията.

Похитителят беше задържан за 24 часа в РПУ Ловеч.

"Блажев е освидетелстван медицински", съобщи комисар Милко Димитров, директор на Областната дирекция на МВР в Ловеч. „Разпитани са всички свидетели по случая, включително и двама английски граждани, които са пътували в автобуса”, допълни той. Днес ще се направи анализ на събраната информация в Районното управление на полицията в Ловеч, както и на информацията от полицейското управление в Сливница, където е бил задържан и разпитан Петър Ганев. С него Блажев е имал конфликт заради предизвикан пътен инцидент с бременната му приятелка.

Мирослав Блажев не е регистриран за криминални прояви, поне такава информация в масивите на МВР няма, но е лекуван в психиатрична клиника, съобщи генералният комисар на МВР Павлин Димитров.

„Моето мнение е, че каквито и битови взаимоотношения да има с трети лица, едва ли това би могло да реши проблемите между тях, едно такова поведение. Установихме, че Блажев е лекуван през 1996 година от психиатрични заболявания”, добави още Димитров.

Генералният комисар на вътрешното министерство каза още, че за подобно деяние законът предвижда минимум 10 години затвор.