Гледат мерките на 15 от контрабандисти във Варна
Гледат мерките на 15 от контрабандисти във Варна / netinfo

Варненската военноокръжна прокуратура внесе исковете за налагане на постоянни мерки "задържане под стража" на 15 души от контрабандния канал за цигари, който бе разбит в неделя край Тюленово.

На 27 ноември бяха гледани мерките на 10 от 25-те участници в престъпната група. Сред 15-те обвиняеми, които ще се изправят пред съда, са и тримата турски граждани от кораба "Сюлейман Куршун".

В контрабандата са замесени и петима бивши футболисти: Георги Костов - Зъба, треньор на вратарите в Девня; бившият футболист на "Спартак", "Черно море" и "Спартак Плевен" Пламен Панайотов; Тошко Каменов от "Светкавица" – Търговище; бившият вратар на "Черно море" Неделчо Добрев - Бирата и двукратният шампион на "Левски" Георги Иванов - Геша.

На заседанието си в понеделник военните магистрати решиха, че за постоянно в следствения арест трябва да останат осем членове на престъпната група. Сред тях са двамата гранични полицаи Милен Димов и Начко Ташков, както и спряганият за тартор на контрабандния канал Божидар Маринов от Кранево.

Други двама бяха освободени под парична гаранция поради липса на доказателства, че са участвали съзнателно в престъпната група.

 Други новини от Варна