Гледат делото срещу Софиянски за Милениум център
Гледат делото срещу Софиянски за Милениум център / netinfo

Делото за Милениум център срещу бившия столичен кмет Стефан Софиянски, което се гледа от Софийски градски съд, започна с разпит на свидетели. В съдебната зала се явиха двама от общо четиримата призовани и едно вещо лице.

Делото бе прекратено на 14 юли 2005 г. след като Софиянски придоби депутатски имунитет, който бе свален през февруари тази година. По делото за "Милениум център", което е едно от общо четирите, по които Софиянски е подсъдим, той е обвиняем заради безвъзмездно отдаване на терен от 7 000 кв.м. в квартал "Иван Вазов" на ОББ за строежа на бизнесцентъра, и за продажбата на общинските акции в "Милениум център" - 25% обратно на ОББ на ниска цена, с което е ощетил общината. Вредата от тази сделка е в размер на $ 32 000.

Следващото заседание по делото ще бъде на 26 октомври т.г. от 9,30 ч. То ще продължи отново с разпит на свидетели. Неявилите се днес свидетели ще бъдат глобени с по 50 лв. Според Софиянски казусът е лесен и делото най-вероятно ще приключи до края на годината. /БГНЕС/