Главният секретар на МВР: Убийството е разкрито
Главният секретар на МВР: Убийството е разкрито / Sofia Photo Agency/ Юлиана Николова

За нас убийството на таксиметровия шофьор Емил Емилов в София е разкрито. Това заяви за предаването „Денят” по Дарик главният секретар на МВР главен комисар Илия Илиев.

Задържаният е 27-годишният Г. П. от столичния квартал „Люлин”, той е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление. Намерено е оръжието, с което е извършено убийството на таксиметровия шофьор.

Сред възможните мотиви за престъпното деяние главният секретар на МВР посочи липса на пари за плащане на таксито. За нас разкриването на убийството е приключило, подчерта още веднъж в ефира на Дарик главен комисар Илия Илиев.

Емил Емилов беше наръган с нож и почина от кръвозагуба. Заради убийството през целия ден таксиметрови шофьори блокираха центъра на София. По-голямата част от централните улици в града са непроходими.

Тялото на убитият 51-годишен шофьор Емил Емилов беше открито безжизнено в автомобил пред блок 636 в столичния квартал „Люлин”, блъснат в кофи за смет.

Колеги на убития таксиметров шофьор се събраха пред сградата на парламента в София в знак на протест срещу престъпността в България. Установено е, че апаратът в таксиметровия автомобил е бил включен, като е показвал сметка от 8 лева. Всички документи и пари, които са били в убития шофьор, са открити в колата.

Цялото интервю с главния секретар на МВР чуйте в звуковия файл