Ги Кен не вижда причина да не влезем в ЕС през 2007
Ги Кен не вижда причина да не влезем в ЕС през 2007 / netinfo

Съпредседателят на Съвместния парламентарен комитет България - Европейски съюз и депутат в Европейския парламент Катрин Ги Кен каза, че очаква в доклада си Европейската комисия да определи най-сетне точната дата за присъединяването на България към ЕС.

Според мен не би трябвало да има някаква особена причина това да не стане на 1 януари 2007 г., каза Ги Кен след срещата си днес с председателя на Народното събрание Георги Пирински.

На разговора днес искахме да уточним направеното по напредъка на България за влизането й в ЕС, отбеляза Катрин Ги Кен. Тя посочи, че са били засегнати различни теми, които в момента се държат "под око" от страна на Европейската комисия и участниците в срещата са се опитали да анализират трудностите в осъществяването на този напредък. Бдителни сме по отношение на четвъртата поправка в Конституцията, свързана с независимостта на правосъдието - и комисията, и българският парламент наблюдават този процес, каза Ги Кен.

Съпредседателят на Съвместния парламентарен комитет България - Европейски съюз е на посещение в България от 24 до 29 юли. В програмата й днес са срещи с министъра по европейските въпроси Меглена Кунева, с главния прокурор Борис Велчев, със заместник-министъра на земеделието и горите Димитър Пейчев, със заместник-министъра на околната среда и водите Йордан Дардов и със заместник-министъра на правосъдието Маргарит Ганев.