„Пожелавам успех на Народното събрание днес и най-сетне да бъде избрано редовно правителство, защото има много сериозни въпроси за решаване, трябва и стабилност“, това заяви пред парламента преди извънредното заседание главният прокурор Иван Гешев.

Той изрази надежда да работят добре и в синхрон с Министерство на вътрешните работи. "Да работим в синхрон, а не да се води война срещу прокуратурата", допълни Гешев. 

„Без МВР да разследва престъпления, няма как прокуратурата да внесе обвинителен акт и съответно да бъде наказан съответният извършител. Последните седем месеца МВР се е концентрирало основно върху едно-две неща, което води до липса на добри резултати и бум на престъпността в сферата на организираната престъпност. Виждате хакерски атаки срещу журналисти. Надяваме се МВР да разкрие тези престъпни посегателства. Има и бум на битовата престъпност, бум отново на телефонните измами", посочи още той.

Главният прокурор заяви готовност да работи съвместно с евентуалния бъдещ и настоящ министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

„Нямам проблем да работя с него, искаме да взаимодействаме и проявяваме уважение към всички институции“, посочи Иван Гешев.

Той посочи, че е за съдебна реформа, но тя трябва да обхване цялото наказателно правораздаване.