Гергана Паси: Липсата на министър по евровъпросите ще е загуба за страната
Гергана Паси: Липсата на министър по евровъпросите ще е загуба за страната / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Гергана Паси: Липсата на министър по европейските въпроси ще е загуба за страната
21130
Гергана Паси: Липсата на министър по европейските въпроси ще е загуба за страната
  • Гергана Паси: Липсата на министър по европейските въпроси ще е загуба за страната

Липсата на министър по европейските въпроси в този момент ще е голяма загуба за страната ни, заяви Гергана Паси, която сега изпълнява тази длъжност. "Моята политическа сила НДСВ винаги е смятала, че наличието на европейски министър създава една по-добра подреденост и по-добра комуникация на европейските въпроси. в резултат на много добрата работа България до момента не е платила нито един евроцент глоба", каза още Паси. По думите й, новоизбраното правителство има правото само да прецени дали поста, който заемаше тя досега, е необходим, или не.

"Независимо дали говорим за проблеми в областта правосъдие и вътрешен ред, за еврофондовете, показва, че все още имаме нужда от много прецизен фокус върху европейската тематика", коментира още Гергана Паси. По думите на Паси, Европа познава различни системи на управление и координиране на европейските процеси. "Въпрос на политическа преценка е дали една държава ще има министър на европейските въпроси, или не", обясни тя.

Гергана Паси коментира и дали липсата на поста министър по европейските въпроси ще доведе до известни икономии: Подчертавам, че министерство по европейските въпроси никога не е имало и затова темата за финансова икономия не стои на дневен ред.