/ БГНЕС
Днес е ден за почит на Апостола на свободата и 150-годишнина от неговата гибел за България. Днес най-малко е повод за откриване на предизборна кампания“. Това каза Тома Биков от ГЕРБ на брифинг в централата на партията в присъствието на младежката организация, предаде БГНЕС.

„Това, което се случва в центъра на София, освен че е проява на комплекс и липса на национална идентичност, това е и обида за всички български граждани“, заяви Биков.

По думите му Левски е на всички, не е нито на партиите, нито на отделни групи. „Обидно е да бъде ползван и приватизиран от една група хора, които са дошли тук да взимат, а не да дадат, както е направил Левски“, категоричен е Биков.

Кирил Петков за коалицията с ДБ: Явяваме се заедно, защото искаме да победим (СНИМКИ)

Той съобщи, че от ГЕРБ осъждат категорично възможността образът на Левски да бъде ползван от Кирил Петков и обкръжението му и едва ли не те да се асоциират с делото на Апостола и националната ни свобода.

„Днешното им поведение с музика и с декори около сградата на Народния театър няма да ги направи българи, защото българин е въпрос на идентичност“, каза още той и добави, че е добре преди да ползват тези дни да си дават сметка какво се е случило на тях, защото те не са повод за празник, а за мълчание, както и да си спомним за Левски и да се доближим малко към него.

Припомняме, че коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ организира днес събитие под надслов „Обединени за справедлива, модерна и европейска България“ пред Народния театър.
БГНЕС