ГЕРБ се спря на Пламен Цеков за шеф на Здравната каса
ГЕРБ се спря на Пламен Цеков за шеф на Здравната каса / Sofia Photo Agency, архив
ГЕРБ се спря на Пламен Цеков за шеф на Здравната каса
51814
ГЕРБ се спря на Пламен Цеков за шеф на Здравната каса
  • ГЕРБ се спря на Пламен Цеков за шеф на Здравната каса

Депутатът Пламен Цеков е номинацията на ГЕРБ за поста шеф на Националната здравноосигурителна каса, съобщи председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова.

Кандидатурата беше представена по време на редовното заседание на парламентарната група на управляващата партия в присъствието на здравния министър Десислава Атанасова.

Самият Пламен Цеков каза, че си представя своята роля на този пост като диригент на оркестър, който трябва да направи добра симфония.

Миналата седмица изтече срокът, в който трябваше да има нова номинация за поста след оставката на Нели Нешева. Тя си тръгна заради бонуса от близо 13 000 лева, който си беше дала.

Пламен Цеков е депутат от Здравната комисия в Народното събрание и беше отстранен от заместникпредседателското място в нея заради лобистка наркопоправка в Държавен вестник.

„Там нещата приключиха, без да се установи някакво нарушение. Всичко беше свързано с известна неопитност като народен представител в началото. Разбира се, той понесе своята отговорност и досега е доказал, че винаги принципно и отговорно изпълнява своите задачи като народен представител", заяви Даниела Дариткова.

Пламен Цеков каза, че според него не е толкова горещ постът, колкото е отговорен: „Касата в крайна сметка е натоварена със страшно много очаквания и това, което за момента не успяваме да кажем на обществото, че освен прозрачна, тя трябва да бъде и разбираема. Да знае всеки един какво може да очаква от касата, т.е. да не бъде натоварена с повече очаквания от това, което тя може да даде, и тя да доведе до снижаване на цените на медикаментите".

Здравният министър Десислава Атанасова заяви, че трябва да се даде толеранс на д-р Цеков от няколко дни: „Екипът на министерството, екипът на касата, и разбира се екипът на Комисията по здравеопазване да заработи напълни обороти, така че да начертаем много бързо целите, които сме си поставили и мисля, че наистина в срок от месец ще има реални резултати".