ГЕРБ разполага с доказателства, уличаващи БСП в купуване на гласове
ГЕРБ разполага с доказателства, уличаващи БСП в купуване на гласове / netinfo

Партия ГЕРБ разполага с доказателства, уличаващи БСП в купуване на гласове на последните местни избори, това съобщи председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той допълни, че от партията дават срок от една седмица на вътрешния министър Михаил Миков, в който той да представи публично обяснение дали българското правителство се е справило с порочната практика купуване на гласове.

Цветан Цветанов беше категоричен, че при липса на реакция по проблема от страна на управляващите в срок от една седмица, ГЕРБ ще представи доказателствата на главния прокурор Борис Велчев. Цветанов се закани, че е готов да сезира ОЛАФ и други европейски институции, тъй като парите за незаконно финансира са взети от българския и европейския данъкоплатец.

По думите на Цветанов незаконното финансиране на българските партии е най-осезаемо по време на провеждане на съответните избори.

От ГЕРБ допълниха, че е крайно време МВР и ДАНС да свършат своята законова работа и да разследват случая с купуване на гласове. Цветанов коментира оставка на Велизар Стоилов като заяви, че Бойко Борисов е действал правилно, въпреки че информацията, която е имал, е била под формата на недоказани слухове.