ГЕРБ поиска оставката на цялото правителство
ГЕРБ поиска оставката на цялото правителство / cнимкa: Sofia Photo Agency

Оставката на цялото правителство, както и на политическото и професионалното ръководство на МВР поискаха от ГЕРБ. Председателят на партията Цветан Цветанов заяви, че трябва да се поеме политическата отговорност за това, което се случва във вътрешното министерство.

Според Цветанов в Закона за МВР никъде няма нормативи, които да позволяват на вътрешния министър да провежда оперативни срещи с лица, които са оперативно интересни. Както и няма никакви нормативни актове, които дават право на главния секретар на МВР да прави политически изказвания.

Според Цветан Цветанов изминалата седмица е доказала, че в МВР има изключително голямо объркване на задълженията и отговорностите. Той окачестви като недопустимо действие ареста на бившия главен секретар на МВР Илия Илиев и добави , че едва ли Илиев е човекът, който би се скрил от правосъдието.

Относно скандала, свързан с осветляването на бившия сътрудник на МВР Алексей Петров, Цветанов обвини вътрешния министър, че той е изнесъл името на Алексей Петров в медийното пространство и каза, че бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов никъде не е съобщил в какво качество Петров е присъствал на срещата между братя Галеви и вътрешния министър.