ГЕРБ пак си поигра на влез-излез в парламента
ГЕРБ пак си поигра на влез-излез в парламента / снимка: Sofia Photo Agency, архив
ГЕРБ пак си поигра на влез-излез в парламента
65669
ГЕРБ пак си поигра на влез-излез в парламента
  • ГЕРБ пак си поигра на влез-излез в парламента

Пореден скандал за кворума в пленарна зала спря работата на Народното събрание по обед. ГЕРБ отново заплаши, че ще напусне парламента. Това стана след близо половинчасова поименна проверка на депутатите, поискана именно гербаджиите.

Според  Красимир Велчев с такова поведение в пленарна зала от страна на управляващите протестиращите ще преминат към по-остри действия.

След като поискаха поименна проверка, депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарна зала, а малко преди края на проверката изненадващо се върнаха.

Ето какво обясни Велчев по повод комичната ситуация в пленарна зала: „Вчера, откакто сме тук, с този тон, с този реваншизъм, искаме да ви кажем, че пак ще излезем и няма да работим. Някои хора в ДПС са най-агресивни и активни и точно те не са хората мюсюлмани, но това е друг въпрос. На мен ми е обидно, защото хората християни - в християнството един от основните закони е ако ти ударят шамар, подай и другата буза. Не знам откъде тази агресия, чудно ми е. Винаги, когато от тази трибуна или някой политик си позволи нещо да каже, първата заплаха в обществото е етническият мир. Ние държим на този етнически мир и сме го доказали. В нашата организация има много мюсюлмани, с нищо не ги различаваме от останалите. Без уважение и без взаимно желание, ако ние вътре продължаваме да се държим така, тези хора отвън не само имат право, те ще минат и към по-остри действия и напрежението само ще расте".