Младен Шишков
Младен Шишков / БГНЕС
През изминалите шест месеца, откакто „Продължаваме промяната“ е на власт, не е направено нищо за българската околна среда. Това заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Младен Шишков, цитиран от БГНЕС.

Народното събрание разглежда Законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.

Шишков отбеляза, че въпреки спешността на наказателните процедури за изминалите 6 месеца, ПП не са приели окончателно нито един законопроект. „С изключение на така важния акт – изместването на НИМХ от МОН към МОСВ“, припомни той.

Парламентът обсъжда промени в Закона за опазване на околната среда

Депутатът от ГЕРБ се обърна към своите колеги от ПП: „Вие все още нямате действащ План за възстановяване и устойчивост, договарянето на новата оперативна програма е доникъде, нови законопроекти нула, инвестиции в сектор околна среда нула. Ето това направи Промяната за шест месеца“.

Младен Шишков припомни, че по отношение на околната среда ГЕРБ винаги са поддържали българското законодателство в съответствие с европейското в сроковете, определени от ЕК.

„В някои случаи, като вноса на отпадъци за оползотворяване, българското законодателство е дори по-строго от европейското“, добави той.
БГНЕС