ГЕРБ няма да води кампания с компромати
ГЕРБ няма да води кампания с компромати / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
ГЕРБ няма да води кампания с компромати
38734
ГЕРБ няма да води кампания с компромати
  • ГЕРБ няма да води кампания с компромати

ГЕРБ няма да води компроматна война по време на предизборната кампания. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който оглави предизборния щаб на партията. По думите му, управляващите имат за цел на местните избори да спечелят в големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас.

Вицепремиерът за пореден път отказа да потвърди или отрече слуховете, че той ще е кандидатът на управляващите за президент. По думите на Цветанов изборът ще стане ясен май-юни, но със сигурност ГЕРБ ще спечели президентските избори. Той обаче допълни, че участието в предизборния щаб не ограничава на никой  възможностите за участие в изборите.

Изискванията към кандидатите за общински съветници, кметове на общини и кметства ще са два типа - документални и изпълнение на критериите. Те вече ще трябва да  декларират имущественото състояние и произход на средства, които притежават, и че не са придобити от престъпна дейност. Освен това те не могат да са бивши сътрудници на Държавна сигурност. Ще се иска и подписан договор за политическа лоялност, свидетелство за съдимост, автобиография, документ, че кандидатът няма неплатени публични вземания. Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че предизборния щаб се сфромира толкова рано, за да има време за организация по места в страната. Той увери, че ГЕРБ ще участва в кампанията само с прагматични решения за управлението на България.

ГЕРБ няма да води кампания с компромати
netinfo


"Ние сме готови за тези недостойни удари, които ще се нанасят към ГЕРБ, но ви уверявам, че ние няма да отговорим по същия начин. Защото това е нечистата игра. Нека тя да бъде само на тези, които са я реализирали години наред", заяви Цветан Цветанов.

Той обясни още, че през май или юни ГЕРБ ще обяви кандидатът си за президент. Цветанов отказа да посочи дали той ще е кандидатът за държавен глава.

"ГЕРБ има много възможни кандидатури. Създаването на националния предизборен щаб и обявяването му днес по никакъв начин не ограничава възможностите на всики тези, които присъстват и са част от този предизборен щаб, да бъдат предложени като номинации за бъдещата президентска кампания", обясни Цветанов.

ГЕРБ няма да води кампания с компромати
netinfo

Цветанов заяви още, че ще бъде дадена свобода на местните структури да издигат кандидати и да преценяват за евентуални коалиция. Вицепремиерът допълни, че по-голяма част от сегашните кметове на ГЕРБ ще бъдат издигнати отново. Цветанов заяви още, че оглавяването на предизборния щаб няма да пречи на работата му в министерството. "Ще се огранича в ползването си на годишния платен отпуск, за да мога да го използвам по време на кампанията", заяви той.

ГЕРБ няма да води кампания с компромати
netinfo

Председател на щаба ще бъде заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, а заместник-председател - Цветомир Паунов. С юридическите въпроси и методологията на кампанията ще се занимават Искра Фидосова, Димитър Лазаров и Цвета Караянчева; с организационно-политическите въпроси - Пламен Нунев, Веселин Златев, Евгения Алексиева; координацията с националните структури - младежи, жени и старейшини, ще осъществяват Александър Ненков и Боян Милушев; политическият маркетинг, анализите и прогнозите ще извършват Елен Герджиков и Валя Чилова; координацията с депутатите ще осигурява председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.