ГЕРБ не дали на опозицията достъп до информацията по случая „Мирослава”
ГЕРБ не дали на опозицията достъп до информацията по случая „Мирослава” / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
ГЕРБ не дала на опозицията достъп до информацията за Мирослава
50800
ГЕРБ не дала на опозицията достъп до информацията за Мирослава
  • ГЕРБ не дала на опозицията достъп до информацията за Мирослава

Вече втори час парламентът обсъжда дали да удължи с 30 дни срока на действие на временната анкетна комисия, която разследва сигнали за полицейско насилие и убийството на Мирослава от Перник и самоубийството на единия заподозрян Стойчо Стоев. По време на дебатите депутатите от опозицията, които сформираха алтернативна комисия, разкритикуваха ГЕРБ, че не им дава достъп до информацията, която е събрана до момента. От опозицията повдигнаха въпроса дали член на комисията, сформирана от ГЕРБ, е имал контакти със Стоев.

"Заповядайте, определете своите членове за тази комисия и ще може да четете по право абсолютно всички документи, които постъпват в нея", подкани Красимир Ципов от ГЕРБ.

Иван Костов: "Моля, г-н Ангелов, тъй като сте от Перник, да потвърдите, че един от членовете на комисията на г-н Ципов е дал интервю в Перник, в което е излъгал пернишката общественост, че поемните лица са били вътре в апартамента тогава, когато се е застрелял, по думите на другите, Стойчо Стоев. Моля да потвърдите това. И след това да ви попитам, знаете ли какви са отношенията между същия този, който въвежда в заблуждение пернишката общественост, и Стойчо Стоев. Знаете ли дали му е бил шофьор, дали му е бил близък приятел?"

ГЕРБ не дали на опозицията достъп до информацията по случая Мирослава
netinfo

Депутатът от левицата Ангел Найденов отговори: "Да, има основание да се каже, че член на комисията от Перник е имал достатъчно контакти със Стоев. И те според мен са достатъчно основание, за да се постави под съмнение обектиновстта на неговата работа".

Искра Фидосова от ГЕРБ: "Не може групичка от народни представители, защото това не е комисия, да има претенциите органите да изпълняват всяка прищявка на всеки от вас. Има правила и ние трябва да ги спазваме".

Христо Бисеров от ДПС: "Дублиращата комисия сте вашата комисия, г-н Ципов. Това е парадоксалното. Че парламентът изпадна в смешна ситуация, когато официалната комисия е дублиращата комисия".

ГЕРБ не дали на опозицията достъп до информацията по случая Мирослава
netinfo