ПГ ГЕРБ призова в декларация от парламентарната трибуна президентът Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат.

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски заяви от трибуната на парламента: "Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за втори мандат. Четири години стигат г-н президент".

Георг Георгиев: Смятах, че Радев ще признае грешките си и няма да се кандидатира пак


"Ние отдавна знаем, че конституционно отредените ви правомощия ви стягат, но нека не забравяме, че в правовата държава има норми на политическо благоприличие, които родните държавници следва да спазват. Г-н президент, не станаха ли много провалите на вашия екип, докога обществото ще търпи неадекватните ви действия и елементарната липса на контрол върху подчинените ви? Докога разюзданото президентство и неговите служители ще рушат авторитета на европейска България?", посочи той.

В декларацията Гърневски отчете, че от ОЛАФ разследват кой е манипулирал условията на обществената поръчка за доставка на високопроходими автомобили за МВР, визирайки секретаря по антикорупционна политика на президента Пламен Узунов.

ГЕРБ с позиция за разследване на ОЛАФ за доставка на автомобили за МВР


От ОЛАФ се интересуват кой е манипулирал процедурата по обществената поръчка преди откриването й, кой е задал критериите, за да нагласи избора на изпълнителя, се заявява в декларацията, представена от Спас Гърневски.

"Докато човекът на Радев е шеф на МВР, се променят условията на обществената поръчка и тогава се решава, че ще се вземе предвид най-ниската цена, а колите може и да са с повишена проходимост", заключи той.

Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат (ВИДЕО)

"Скоро има избори - тогава хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев или като Спас Гърневски", отвърна му социалистът Крум Зарков.

Той посочи, че България е осъждана неведнъж заради това, че депутати от ГЕРБ си позволяват да изопачават фактите и да произнасят присъди.
БТА