Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов
Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов / БГНЕС, архив
ГЕРБ към БСП: Законовите промени ще гарантират поддръжката на граничната ограда
96309
ГЕРБ към БСП: Законовите промени ще гарантират поддръжката на граничната ограда
  • ГЕРБ към БСП: Законовите промени ще гарантират поддръжката на граничната ограда
От ГЕРБ отхвърлиха обвиненията на социалистите за законовите промени, касаещи оградата по границата ни с Турция. По-рано от левицата поискаха да се изтеглят предложените от управляващите поправки в Закона за обществените поръчки.
 
Оградата вече е завършена и възникват въпроси с нейната поддръжка, включително и с възстановяване на щетите по нея, когато има опит за проникване. По тази причина би следвало да се обезпечи поддръжката и ремонтите по преградното съоръжение, каза депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

БСП иска властта да изтегли законови промени за граничната ограда

Именно това е причината за законодателните промени, категоричен е той. Поправките се свеждали до промяната на "една дума и един съюз" към вече съществуващ текст, писан за строителството на оградата. Към наличния текст се добавя "и поддръжката", обясни юристът.
 
Така че нищо ново и неочаквано не сме предложили, категорични се от ГЕРБ.

"Избрахме най-тежкия законодателен път, за да обявим тази промяна, за да няма твърдения, че има нещо скрито и че прокарваме законодателна инициатива през други закони и през друг ред", коментира още Кирилов.