ГЕРБ изпраща на премиера 110 възражения срещу него
ГЕРБ изпраща на премиера 110 възражения срещу него / Sofia Photo Agency

Папка с над 110 протестни декларации ще бъде връчена на министър-председателя Сергей Станишев, съобщи председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов. Повод за това са думите на премиера, че ГЕРБ „мутризира" целия обществен живот в страната. Протестните декларации идват от цялата страна, подписани са от кметове и общински съветници на партията, според които е недопустимо българският премиер да обижда по този начин опозицията.

Цветанов заяви, че поведението на премиера в последно време е недопустимо за поста, който заема и допълни, че за ГЕРБ основният опонент са БСП и ДПС, но основният враг е организираната престъпност и сивата икономика. „Ако за премиера това не е основният враг, а основният враг е една демократичен политическа формация, която е първа в страната, смятам, че това е човек, който не е в час с това, което се случва или е човек, който не знае какво е това демократичност, и не е наясно с това, че когато имаш различно мнение, не трябва да си изпускаш нервите, а да се държиш като човек, представител на най-висшата институция на държавата относно управлението на страната. Това е българският министър-председател”, коментира Цветан Цветанов.

По повод обидните думи, които Бойко Борисов също използва срещу премиера, Цветанов заяви, че Борисов повече няма да слиза на нивото на премиера, за да му покаже как не трябва да се говори и какво не трябва да бъде отношението към всички български граждани.

В специална подписка срещу поведението на Станишев са се включили и Митко Щерев, Христо Мутафчиев, Робърт Янакиев, симпатизанти и членове на ГЕРБ.