ГЕРБ и ВМРО си разпределиха кметските места в Пловдив
ГЕРБ и ВМРО си разпределиха кметските места в Пловдив / netinfo

Четири от местата за районни кметове в Пловдив са за ГЕРБ, две – за ВМРО при изборна победа на общата за двете партии кандидатура за кмет, тази на Славчо Атанасов, обяви самият той. Шестимата зам.-районни кметове ще са разпределени по равно между двете партии, като коалицията остава отворена и за други политически субекти, каза още Славчо Атанасов.

По думите му нито ВМРО, нито ГЕРБ са високомерни и винаги ще приемат достойни по-различни кандидатури.

Засега официална политическа подкрепа за Славчо Атанасов е заявила само Радикал-демократическата партия, която е съюзник на ВМРО отпреди четири години. Водят се разговори и с други партии.

“Няма договорки между двете партии под масата, и двете сме за публично-прозрачен модел на управление на общината и това е нещото, което ни събра с ГЕРБ и което ни обединява”, категоричен бе Славчо Атанасов.

Около двайсет фирми от район “Тракия” обявиха официално подкрепата си за Славчо Атанасов. Той на свой ред обеща при равни други условия всички конкурси в общината да бъдат печелени от пловдивски фирми и да създаде условия бизнеса да се чувства добре, чрез подобрение на административните услуги и съкращаване на сроковете за извършването им.

Други новини от Пловдив