"Снощи нашите комуникационните източници и канали в социалната мрежа Фейсбук бяха ударени от една много тежка хакерска атака и по-конкретно три публикации, касаещи най-горещата и най-съществена за всички граждани тема, а именно ужасяващите злоупотреби, правени в сферата на енергетика и по-точно вноса и износа на газ, петрол и далаверите, които са се вършили с посредниците, намесени в тези сделки, от страна на бившите управляващи". Това съобщи на брифинг Георг Георгиев от ГЕРБ. 

В рамките на няколко часа публикации свързани с темата за газа и „Газпром“ са били коментирали хиляди потребители, чийто профили са били видно фалшиви, добави Георгиев. 

Три публикации са били на прицела на хакерите. И трите са били свързани с "Газпром", категоричен е Георгиев.  

"Нашата политика е 100% диверсификация от „Газпром“ и никакъв дългосрочен договор", категоричен бе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Да кажат, че съм казал да продължи договора с "Газпром" е абсолютна лъжа. Позволих си да кажа като съвет към служебното правителство да внимават, когато преговарят с "Газпром" за да не стане да платим навзетите количества два пъти и да ни осъдят на арбитража, защото става въпрос за милиарди", обясни лидерът на ГЕРБ.

Избори 2022: Ясни са водачите на листите на ГЕРБ за вота на 2 октомври

"На пет места, на пет точки от "Балкански поток" може да се получава газ от другаде, не само от Русия. И някой ако твърди обратното, можем веднага да тръгнем и лично да им покажа тези пет точки на системата", обясни лидерът на ГЕРБ. 

Бойко Борисов обясни, че проблемът с хакерската атака е бил разрешен още снощи, след като Фейсбук е направил проверка на фактите. 

"Знаете ли откъде влизат нелегалните мигранти, влизат само през лабораторията на "Капитан Андреево" и през тръбата на "Балкански поток", каза Томислав Дончев правейки асоциация с брифинга, който от "Продължаваме Промяната" даваха по същото време от пункта на границата ни с Турция.