ГЕРБ е дала БСП на прокуратурата за финансиране на тъмно
ГЕРБ е дала БСП на прокуратурата за финансиране на тъмно / снимка: Sofia Photo Agency

Партия ГЕРБ е изпратила в прокуратурата папка с уличаващи материали за финансиране на БСП от фирми, които според ОЛАФ са извършили нарушения с европейски пари. В предаването „Пропаганда” председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разказа с подробности какво има в представената на главния прокурор Борис Велчев папка:

В конкретната папка има едно писмо, което е адресирано до един висш функционер от Българската социалистическа партия, в което се пише отчетът за платежните, които са направени към финансирането на кампанията по време на парламентарните избори през 2005 година и отдолу има две изречения, с които казва колко са кешовите пари, които са предоставени и колко са парите, които са платени рекламни материали. 150 хиляди са влезли от тези физически лица като зад тях стоят три фирми, които са в доклада на ОЛАФ. Г-н Станишев е бил на посещение в една от фирмите, които фигурират в доклада на ОЛАФ и лично той е развеждан от лицето, което също фигурира в доклада на ОЛАФ от Марио Николов.

Висшият функционер, към когото е направена тази докладна, кой е?

Човекът, който отговаря за предизборната кампания за БСП – Румен Петков. Снимки има с посещението на премиера и лидер на БСП в конкретната фирма, която фигурира в доклада на ОЛАФ. Това се нещата, които предоставихме на главния прокурор.