ГЕРБ: ЦИК отхвърли два варианта за справяне с хаоса в „Арена Армеец
ГЕРБ: ЦИК отхвърли два варианта за справяне с хаоса в „Арена Армеец / снимка: Sofia Photo Agency, архив
ГЕРБ: ЦИК отхвърли два варианта за справяне с хаоса в „Арена Армеец"
82525
ГЕРБ: ЦИК отхвърли два варианта за справяне с хаоса в „Арена Армеец"
  • ГЕРБ: ЦИК отхвърли два варианта за справяне с хаоса в „Арена Армеец"

Централната избирателна комисия отхвърли два варианта за справяне с проблема в зала „Арена Армеец". Това коментира в парламента зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Велчев заяви, че отговорността за неразборията в залата, където се събират бюлетините, пада изцяло върху ръководството на ЦИК, както и върху тези, които са го излъчили, посочвайки предишното управление.

От ГЕРБ обвиниха и омбудсмана Мая Манолова, че не е била при хората в ОИК в „Арена Армеец".

„По отношение на ЦИК - всички знаете, че това е една независима институция. Проблемът е, че след като имаше предложен вариант за решаване от страна на общината, ЦИК отхвърли този вариант. След което имаше вариант, предложен от МС - 15 мин. след това отново беше отхвърлен от ЦИК. Това ръководство на ЦИК беше избрано от предишния парламент, при правителството на г-н Орешарски, а председател на комисията, която определи ръководството на ЦИК, беше сегашният омбудсман. Тя декларира, че там, където имат нужда хората от защита, тя ще бъде на място. Аз не я видях сутринта в залата. Ще направим всичко възможно вбъдеще тези неща да не се допускат, с хора, които трябва да понесат отговорност, а не да се прехвърлят нещата на правителство и община", добави Велчев.