/ БГНЕС
Левски отива в ръцете на новото ръководство с дългове от малко над 24 млн. лева
Смяната на собствеността в Левски е факт. Досегашният собственик Спас Русев напусна управлението и беше избран нов Надзорен съвет.
 
Така новият мажоритарен акционер е Георги Попов, който е близък сътрудник на Васил Божков и е известен като голям левскар. При първото си изказване Попов предложи да не се освобождават от отговорност досегашните членове на Надзорния и Управителния съвети на клуба, като тази точка беше приета с бурни аплодисменти от участниците в Общото събрание.

Георги Попов
Валентин Грънчаров, Gong.bg

Освен него в Надзорния съвет попадат още Александър Тумпаров и Михаил Тодоров. Новият Надзорен съвет беше избран с пълно мнозинство. Подробности четете на Gong.bg.

Самият Божков не присъства лично на събранието, но се очаква именно той да е "силният човек" на стадион "Георги Аспарухов". През февруари бизнесменът обяви, че ще си сътрудничи с тима, "докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат". В НДК не се появи и досегашният собственик на клуба Спас Русев.

Васил Божков поема управлението на „Левски“

Тази рокада с точно това разположение на фигурите беше анонсирана от новия изпълнителен директор на "сините" Павел Колев. Именно той официализира влизането на един от най-богатите българи на "Герена", а впоследствие разкри, че поканата да поеме поста е дошла именно от него само няколко дни, след като отказа да стори същото след предложение от Спас Русев.

БГНЕС

Спас Русев изкара начело на клуба две години и половина. Той взе акциите след Общото събрание на 30 август 2016 г. и точно 918 дни по-късно се очаква да прехвърли владението им. Освен него с дял от 49,8%, основни акционери са още Даниел Боримиров с 18,42%, Стоян Кръстев със същия дял, тръст "Синя България" с 10% и останалите дребни акционери с 3,7% от акциите, пояснява Gong.bg.
 
Левски отива в ръцете на новото ръководство с дългове от малко над 24 млн. лева. Една трета от тях са за строителството на сектор А, който вече носи името "Щрабаг", а следващото голямо перо е към НАП.

БГНЕС

Общото събрание на акционерите започва в 10.00 ч. в НДК, а след края му се очаква да има пресконференция, на която да се разкрият подробности около всички взети решения от акционерите.

Левски вече е с ново ръководство

БГНЕС, архив

Още на 18 януари бе избран нов Управителен съвет на клуба, в който влязоха изпълнителният директор Павел Колев, Ели Шопова и Найден Димитров. Тримата станаха част от ръководния орган на "сините" по желанието на Васил Божков. Днес се очакват промени в Надзорния съвет, където към настоящия момент са Спас Русев, синът му Евгени  и легендата Кирил Ивков.