Георги Гергов: Няма разбирателство за поста на областния управител в Пловдив
Георги Гергов: Няма разбирателство за поста на областния управител в Пловдив / снимка: DarikNews.bg, архив
Георги Гергов за назначаването на Венцислав Каймаканов
64762
Георги Гергов за назначаването на Венцислав Каймаканов
  • Георги Гергов за назначаването на Венцислав Каймаканов

Няма разбирателство за поста на областния управител в Пловдив, както твърди премиерът Пламен Орешарски. Искаме да разберем защо кандидатурата на Венцислав Каймаканов е потвърдена и назначена зад гърба ни. Това заяви за Дарик областният и градски лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов.

По думите му преди 10 дни е внесена декларация за несъгласие с назначението до лидера на червените Сергей Станишев. ДПС няма нито един депутат в града, а областната управа се дава на тях, посочи Гергов. Той уточни, че няма нищо против партията на Местан, които нарече лоялни партньори, но в случая с Пловдив назначението е неприемливо и трудно ще се реализира.

Тази вечер се свиква Председателския съвет с представители на партията във всички общини от Пловдивско. На него ще се поиска незабавна отмяна на решението за назначение на Каймаканов. Заседанието е закрито, дневният ред още се уточнява.

Гергов отказа да коментира думи на червения депутат Георги Кадиев, че в близките дни Пеевски и Станишев трябва да си подадат оставките, за да оцелее правителството. Очаква се червените в Пловдив, сред които има и много недоволни от поведението на Станишев, да обявят официално становището си.

Други новини от Пловдив