Този бюджет е различен от предходните. Той е реалистичен, тъй като съществува пренебрежимо малка вероятност да не се изпълни. Има вероятност и да се преизпълни“, това каза депутатът от ПП- ДБ Георги Ганев по NOVA NEWS.

По отношение на хипотезата, в която се влезе в неизпълнение, депутатът каза, че тогава ще е необходимо да се „натиснат разходите“. Той посочи, че ще трябва да се активират буферите. Ганев уточни, че буферите са капиталовите разходи.

Бюджет 2024: По 300 лв. за всеки ученик в 1, 2, 3, 4 и 8 клас

Депутатът даде пример за реформа в бюджета. Той обясни, че за вдигането на заплати  в отделни ведомства са заложени 375 млн. лв., като се прави анализ на длъжностите и се разпределят парите към хората, чийто заплати изостават.

Депутатът посочи, че по отношение на инфлацията все още страната е извън критериите. Той допълни, че БНБ прави каквото може, за да спре ръста на кредитите. 

Ганев коментира и блокирането на работата на Народното събрание от опозицията. По негови думи председателят на парламента може да блокира картите на депутатите за три дни.