Генерал Марин: Циреят ще продължи да набира
Генерал Марин: Циреят ще продължи да набира / снимкa: Дарик - Велико Търново
Генерал Марин: Циреят ще продължи да набира
27041
Генерал Марин: Циреят ще продължи да набира
  • Генерал Марин: Циреят ще продължи да набира

Вицепрезидентът Ангел Марин сравни с цирей ситуацията около искането на ГЕРБ за отстраняване от длъжност на президента Георги Първанов. Възпалителният процес ще трае още дълго, каза във Велико Търново ген. Марин.

"Не с унизителни епитети и словесни престрелки трябва да се решават спорове и недоразумения, а на политическото поле. За това прикани президентът Георги Първанов. За съжаление не се откликна на този негов жест да се разговаря", посочи във Велико Търново вицепрезидентът Ангел Марин.

Вицепрезидентът Ангел Марин заяви още, че 38 години е служил в армията и е станал генерал на 30-ата година, а не конюнктурно, прескачайки длъжности и е свикнал да върши сериозна работа и да спазва законите.

"Занимавам се с реални, а не имагинерни неща. Сега на дневен ред не стои въпросът за поемането от моя страна на президентските функции и едва ли това ще стане", коментира още Ангел Марин.

Вицепрезидентът бе във Велико Търново за откриването на паметник-саркофаг, в който с военен ритуал бяха положени тленни останки от ХІV- ХVІІ век , открити при разкопките край църквите "Свети Петър и Павел" и „Свети Иван Рилски".