Ген. Васил Василев: Има риск от терористичен акт
Ген. Васил Василев: Има риск от терористичен акт / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ако има сигнал за терористичен акт , тези, които са го получили веднага са го предали на МВР, разясни бившият шеф на полицията ни ген. Васил Василев пред БНТ.

„МВР сериозно работи, защото ние сме в евроатлантическата коалиция и рискове към страната ни има”, каза генералът. Той не пропусна да отбележи, че този слух е тръгнал преди 4-5 дни и това е паникьосало много хора. „Френски паспорти, само не казаха малките им имена, каза ген. Василев и допълни, че МВР е признало, че конкретна заплаха не са получили.

„Това ми дава известно успокоение”, допълни генералът. „Полицията най-вече да разчита на агентурата си”, посъветва още Васил Василев.

Той предупреди хората, които ще напускат столицата да оставят хора, които да наблюдават жилищата им, за да не бъдат атакувани от крадци. Апашите добре следели, с различни методи, кой къде и кога отива. За големите търговски центрове ген. Василев разкри, че се действа организирано. Така в схемата на джебчиите участвали добре облечени атрактивни жени, а също и бременни, чиято роля е да отвличат внимание.