Ген.-майор Тонев: Няма промяна в състоянието на Ангел Бончев
Ген.-майор Тонев: Няма промяна в състоянието на Ангел Бончев / cнимкa: Sofia Photo Agency

Няма промяна в състоянието на президента на ФК "Литекс" Ангел Бончев, каза директорът на ВМА бригаден генерал-майор Стоян Тонев. Той не пожела да коментира днешните публикации в централни всекидневници за това как жестоко е бил измъчван от похитителите си Бончев. Директорът на ВМА посочи, че Бончев е в реанимацията на болницата, където за него се грижат много специалисти, между които психиатри и психолози.

Ангел Бончев беше отвлечен пред своя дом около 01:00 часа през нощта в столичния квартал "Дървеница" на 21 срещу 22 май. Президентът на "оранжевите" се прибирал със семейството си и останал да паркира колата пред блока. Неговите близки забелязали, че телефонът му не отговаря и се обадили в полицията, като впоследствие се разбра, че Бончев е изчезнал.

Съпругата на похитения Ангел Бончев Камелия е била отвлечена при предаването на парите за освобождаването му, съобщи министърът на вътрешните работи Михаил Миков . Вчера Главният секретар на МВР Павлин Димитров заяви, че прекаленото говорене вреди на работата на органите на МВР, като не пожела да съобщи или коментира дали грешка на полицията е похищението на съпругата на Ангел Бончев Камелия.