/ Thinkstock/Getty Images
Заплахите за бомбени атентати идват от Интернет доставчик извън страната. Подобни имейли са получени и в други държави от ЕС, казват от ГДБОП по случай със заплахите, пише "24 часа".

МВР уточни, че общо четири български летища са получили идентични заплахи - в София, Варна, Бургас и Пловдив. Всички те са получени по електронните им пощи.

Сигнали за бомби на три летища и в няколко медии (ВИДЕО)

"Днес е получено електронно съобщение на публични електронни пощенски адреси, обслужващи аерогарите в София, Варна, Бургас и Пловдив, както и на мейл-адреси на медии. Текстът на съобщението е имал за цел създаване на затруднения в работния им процес. В спешен порядък специализирани екипи са извършили претърсвания за наличие на взривни устройства, такива не са били открити и работният процес е продължил нормално", заявяват от ГДБОП.

Сигнал за бомба на Летище София вдигна полицията на крак

"Отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е извършил проверки и е установено, че за изпращане на заплашителните съобщения са използвани анонимизиращи интернет ресурси и услуги на доставчици на електронни съобщения извън територията на България. Осъществен е контакт с международни правоохранителни власти за събиране на допълнителна информация. Установено е, че на 20 август подобни съобщения са били разпратени по същата схема – до летища и после до медии и в други държави от ЕС", казват още антимафиотите.
24 часа