/ Живка Тодорова
Апелът към доброволците,е да бъдат оборудвани с лопати и ботуши, за да не се губи време и да може да се включат веднага
Пожарникари, лесничеи и доброволци гасят голям пожар в горски масив над квартал "Анезица" във Велинград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
 

По първоначални данни, са обхванати около 60 дка иглолистна гора. Полагат се усилия огънят да не достигне близките сгради.
 

Сигналът за пожара е получен този следобед, около 14.40 часа на телефона за спешни повиквания 112. Към мястото са насочени два противопожарни автомобила и един микрубос с общо 14 пожарникари от Велинград.
 
 

Това е Българската пожарна час и половина не може да изгасят малък пожар за това се разрастна

Публикувахте от Emil Dremalov в Вторник, 17 септември 2019 г.


Мобилизирани са и служители на местното горско стопанство с високопроходими автомобили, както и доброволци. Огънят е обхванал десетки декари борова гора, пожарът е низов, гаси се по-трудно заради пресечения терен.
 
 
Публикувахте от Кати в Вторник, 17 септември 2019 г.


На този етап, няма опасност за живеещите в квартал "Анезица", осигурен е екип от пожарникари, който е в края на квартала и следи пожарът да не тръгне към къщите. Гасенето продължава.
 
 
Публикувахте от Кати в Вторник, 17 септември 2019 г.


Заради критичната близост до квартала, кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев призова всички граждани, които имат възможност и желание, да помогнат като се включат в овладяването на избухналия пожар над кв. „Анезица”, съобщиха от Общината.
 
 
Публикувахте от Кати в Вторник, 17 септември 2019 г.


Апелът към доброволците,е да бъдат оборудвани с лопати и ботуши, за да не се губи време и да може да се включат веднага.