Гайдарски повикал на разговор доц. Спас Спасков
Гайдарски повикал на разговор доц. Спас Спасков / netinfo
От кабинета на борда на директорите на „Пирогов” съобщиха, че министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски е повикал на разговор директора на института доц. Спас Спасков. Според д-р Милан Миланов, завеждащ централна реанимация, някой „подтиква „Пирогов” към ефективна стачка, за да може да бъде унищожено напълно лечебното заведение”.

„Пирогов” е болница, която изпълнява болнична спешна медицинска помощ в национален мащаб, същевременно работи като всички останали болници по клинични пътеки със Здравната каса. Спешната болнична помощ изяжда парите на клиничните пътеки, коментира д-р Милан Миланов.

Снощи в „Пирогов” са направени две планови операции. Ние го правим, за да можем да реализираме някаква печалба, която иначе спешната помощ ни изяжда, каза още Миланов. Той предложи министър Гайдарски да сключи договор с „Пирогов” за изпълнение на национала спешна медицинска помощ и статутът да бъда възстановен.

Освен това председателят на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев съобщи, че сутринта се е срещнал с Красимир Гигов, който е секретар на здравното министерство, и са обсъдили създаването на работна група, в която да се включат представители на министерството и лечебното заведение, за да се заемат с проблемите на „Пирогов”.