Гайдарски: Няма причини да уволнявам Спасков
Гайдарски: Няма причини да уволнявам Спасков / netinfo

Министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски посочи, че одитът в „Пирогов” не е констатирал някакви злоупотреби или сериозни финансови нарушения. Нямам никакви причини да уволнявам директора на „Пирогов" доц. Спас Спасков, допълни министър Гайдарски.

Относно предложението на стачния комитет доцент Александър Червеняков да стане директор на „ПироговГайдарски заяви, че не е запознат с кандидатурата на Червеняков, но не вижда пречка той да влезе в борда на директорите на болницата. Не съм планувал среща с медиците от „Пирогов”, защото на всичко, което стачният комитет е поискал аз съм казал „да”, добави министърът на здравеопазването и допълни:

„Те винаги предявяват нови и нови претенции, сега очаквам да видя какви нови претенции могат да предявят”.

Министър Гайдарски заяви още, че преструктурирането на „Пирогов” не значи съкращаване на персонала и поясни:

„Има план, в който се предвиждат оптимизиране на легловия фонд. Вие знаете, че има четири хирургии, които извършват една и съща дейност. Има четири травматологии и ние искаме тези четири хирургии и травматологии да бъдат оптимизирани”.

Здравният министър коментира, че дори да се отпуснат 8 милиона лева за „Пирогов”, това няма да доведе до увеличение на заплатите на медицинските работници, защото болницата е търговско дружество и разпределенията на средствата ги прави бордът.