Гагаузов посъветва Мартин Димитров да се държи по-сериозно
Гагаузов посъветва Мартин Димитров да се държи по-сериозно / снимка: Sofia Photo Agency

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов посъветва лидера на СДС Мартин Димитров да се държи по-сериозно. Така Гагаузов отговори на искането на Димитров за неговата оставка.

Като най-голяма слабост в работата на регионалното министерство Гагаузов посочи отнемането на акредитацията на агенцията по ФАР. Според министъра, това се дължи на наши, български грешки. Той обаче бе категоричен, че не проблемите по програма ФАР са причината той да не бъде избран за член на Изпълнителното бюро на БСП. Гагаузов посочи, че като министър има много ангажименти, които не могат да се съчетаят с партийните. Освен това Гагаузов е бил член на бюрото 15 години и затова не видя пред себе си партийна кариера.

Въпреки това Асен Гагаузов посъветва лидера на СДС Мартин Димитров да държи „парата в колелата на локомотива, а не в свирката”, както прави сега. В противен случай Димитров ще чете лекции само след шест месеца, както прави сега бившият лидер на СДС, смята Гагаузов. Той посочи също, че проблемите с винетките, както и търговете за магистрала "Тракия" вече не са в неговото ведомство.

Министър Гагаузов и премиерът Сергей Станишев откриха новия корпус в регионалното министерство на стойност 7 млн. лв. В него ще се помещава управителният орган на ОП „Регионално развитие”.