Габрово се възстановява след урагана, понеделник е неучебен ден
Габрово се възстановява след урагана, понеделник е неучебен ден / снимка: DarikNews.bg
Габрово се възстановява след урагана, понеделник е неучебен ден
62599
Габрово се възстановява след урагана, понеделник е неучебен ден
  • Габрово се възстановява след урагана, понеделник е неучебен ден

Бедственото положение остава в сила в Габрово, Дряново и Трявна след ураганните ветрове, вилнели в региона.

25 екипа на Енего-Про работят по мрежите за ниско напрежение. Електрозахранването на повечето населени места в община Габрово е възстановено, без ток са две села - Фърговци и Генчевци. В Тревненско още около 25 селища са без ток, но и там екипите работят активно за възстановяване на
електрозахранването.

Днес екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" продължават разчистването на опасни дървета, паднали върху сгради.

Утрешният ден ще бъде неучебен за всички училища в Габровска община. Сградите на детските и учебните заведения са обезопасени, но с цел осигуряване на безопасен достъп до самите бази на училищата, понеделник е определен за неучебен. Детските градини и яслите ще работят. В останалите общини понеделник е нормален учебен ден.

До момента в приемната за граждани в сградата на общинската администрация Габрово са постъпили 40 искания за възстановителна помощ за частни и обществени сгради. Над 36 молби за еднократни помощи са приети от екипите на дирекция „Социално подпомагане". От понеделник всички социални услуги, предоставяни в общината, също започват обичайния си режим на работа с потребителите.

Днес на централния гробищен парк в Габрово бе поклонението пред тленните останки на загиналата по време на бурята Боряна Бенева.

Други новини от Габрово