Подозрения за сгрешени диагнози и ненужни операции в пловдивския онкодиспансер. Пострадали пациенти разкриха пред "Господари на ефира" стряскащи истории за това как са лекувани.

В общинското здравно заведение се диагностицират и лекуват болни от цяла Южна България.

Разследващият екип на шоуто разкри няколко случая с жени, на които са направени тежки онкологични операции, може би без нужда. Защо никой не е реагирал?

След излъчения репортаж управителят на Комплексния онкологичен център в Пловдив е назначил мащабна вътрешна проверка, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив. В проверката ще бъдат включени и външни експерти - медицински специалисти.

В същото време от общинската администрация съобщиха, че до момента при тях не са постъпвали жалби на пациенти срещу дейността на медиците в онкодиспансера.

През декември 2015 г. бяха разпространени шокиращи снимки, които показваха как вливанията на раково болните се правят в коридора.

Освен това се налагало пациентите да чакат с часове, докато се снабдят с необходимите лекарства за терапията. Тогава от Второ вътрешно отделение признаха, че леглата не достигат и на ден приемат между 80 и 100 пациенти, при капацитет от 40.

В пловдивския онкодиспансер преливат кръв на пациенти в коридора

Онкологичният диспансер в Пловдив е един от най-натоварените в страна, защото обслужва няколко области, а пациентите всяка година се увеличават.

Само преди по-малко от месец шефът на Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Красимир Вальов беше избран за Лекар на годината. Призът бе връчен на изискана церемония, организирана от пловдивската лекарска колегия, по случай Деня на българския лекар - 19 октомври.

Източник: nova.bg