Франция иска да строи още един завод за авточасти в Русе
Франция иска да строи още един завод за авточасти в Русе / снимки: DarikNews.bg, Русе - Искра Георгиева
Премиерът поднесе съболезнования за поредната жертва в Афганистан
49309
Премиерът поднесе съболезнования за поредната жертва в Афганистан
  • Премиерът поднесе съболезнования за поредната жертва в Афганистан

Министър-председателят Бойко Борисов и френският посланик у нас Филип Отие изказаха съболезнования за смъртта на четиримата френски войници в Афганистан, сред които и българинът Свилен Симеонов. Двамата присъстваха на откриването на новия АГ-комплекс в Русе.

Френският посланик беше в Русе във връзка с желанието на френската страна да инвестира в още един завод за авточасти в града. Филип Отие обаче е поставил въпроса за необходимостта от подобряване инфраструктурата. Бойко Борисов го увери, че за цялата страна пътищата са приоритет: „Той каза, че всеки ден клиентите искат стоката, която се произвежда, да отиде до вратата им. А това става с ТИР-ове, фактически ни трябва инфраструктура. Ние ще направим, и правим в момента, още шест магистрали. Просто да знаете, че ще продължим, защото това е много важно за Русе", каза Борисов.

Министър-председателят добави, че ако не бъде направен четирилентов път от Русе до Велико Търново, вързан с автомагистрала „Хемус", нищо добро не чака региона. Той обаче изтъкна заслугите на правителството за откриването на няколко нови обекта в града, сред които и АГ-комплексът, в който са вложени общо 8 млн. лева.

Той поздрави с празника Бабинден присъстващите здравни работници и свои близки, обвързани с тази професия: „Пожелавам им да са весели и усмихнати. Да са живи и здрави всички, които имат празник".

Франция иска да строи още един завод за авточасти в Русе
netinfo

Други новини от Русе