Фондация „Утре за всеки” трябва да върне парите на Ангел Бончев, реши съдът
Фондация „Утре за всеки” трябва да върне парите на Ангел Бончев, реши съдът / Sofia Photo Agency, архив

Фондация „Утре за всеки" трябва да върне парите на бившия президент на футболен клуб „ЛитексАнгел Бончев. Това реши Софийският градски съд.

През 2008 година Бончев преведе на фондацията сумата от 157 хиляди евро като откуп, поискан от похитителите на жена му Камелия. Тя беше отвлечена от групата на „Наглите", които преди това бяха похитили и самия Бончев.

Председателят на „Утре за всеки" Нина Хаджийска твърдеше, че с парите на „дарителя" е бил открит център за рехабилитация на жени, болни от рак на гърдата.

В началото на месеца съдът призна само четирима души за виновни в извършването на знаковите отвличания у нас през последните години. Така наречените „Нагли" получиха между 15 и 18 години затвор.

Ангел Бончев беше отвлечен от т. нар. група на „Наглите" на 21 май 2008 г., докато паркирал колата си. През юли същата година, при предаването на откупа за него, бе похитена съпругата му Камелия. След полунощ на 10 юли 2008 г. патрул на полицията откри Бончев в столичния квартал Княжево, без документи за самоличност и в безпомощно състояние.

За да освободи съпругата си, похитителите му наредиха да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Ангел разбира, че става дума за „Утре за всеки" и предаде 157 000 евро, а съпругата му бе освободена.