Фолкзвезда била в секскаталога на „Май Ейджънси“
Фолкзвезда била в секскаталога на „Май Ейджънси“ / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Фолкзвезда била в секскаталога на „Май Ейджънси“
59629
Фолкзвезда била в секскаталога на „Май Ейджънси“
  • Фолкзвезда била в секскаталога на „Май Ейджънси“

Крупни бизнесмени и политически фигури са се възползвали от сексуалните услуги, предлагани от групата на Антон Петров Хамстера. Някои от тях, за да бъдат разпитани, са били хващани в момент на сексуален контакт в публични домове. Това обяви прокурор Милко Момчев.

В секскаталога е била и известна фолкпевица, която също ще бъде разпитана като свидетел по делото за трафик на жени срещу Антон Петров, шефът на "Май Ейнджъси" Мирослав Йончев и Цветко Цветков, посочи прокурор Момчев. Той отказа да коментира коя е певицата, но обясни, че тя е работила в агенцията на същата тарифа като останалите модели 600-800 лева или 1000 лева на нощ.

Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение „задържане под стража" на Мистър България 2003 Мирослав Йончев. Магистратите го оставиха в ареста с мотив, че може да извърши друго престъпление. Йончев е в ареста вече шест месеца.

Пред съда прокурор Момчев обясни, че предстои заключение на техническа експертиза за кодираното съдържание в компютъра на основният свидетел по делото Мис България 2008 Ралица Тодорова. Имало вход към сайта "Салата Цезар", на който е имало снимки на момичета за сексуални услуги, и те са в пряка връзка с организирана група на Хамстера, каза прокурор Момчев.

Ралица Тодорова е обяснила, че през 2010 г. самият Йончев й е предложил да извършват друга дейност, освен като модна агенция, с влиятелни и платежоспособни клиенти. След като тя се оттеглила, на нейно място започнал да работи Павел Стойков, Той признал, че в един от разговорите му с Йончев било замесено името на Ирина Папазова, чиято агенция държи правата за почти всички конкурси за красота в България. Тя също ще бъде разпитана по делото.

На днешното заседание шефът на "Май Ейджънси" Мирослав Йончев, който е обвинен в предлагане на сексуслуги и трафик на жени заедно с Антон Петров-Хамстера и шофьора му Цвятко Цветков, поиска да бъде пуснат от ареста, за да се грижи за детето си и възрастната си баба.

Прокурор Момчев обаче се позова на свидетелските показания на Ралица Тодорова и още няколко момичета, работили за агенцията на Йончев, и подчерта, че той може да извърши друго престъпление, излизайки от ареста. Магистратите се съобразиха с мнението на обвинителя.

Антон Петров, шефът на "Май Ейнджъси" Мирослав Йончев и Цветко Цветков бяха задържани на 26 юни при спецакция на ГДБОП за трафик на жени.