Фирма на Маргините охранявала Запрянова?
Фирма на Маргините охранявала Запрянова? / снимка: Sofia Photo Agency

Застреляната вчера в София Йорданка Запрянова, майка на убития преди две години лизингов бос Константин Дишлиев, е била охранявана от фирма "VTI Секюрити ", за която се говори, че е собственост на братята Красимир и Николай Маринови- Маргините.

50-годишната жена беше открита мъртва в жилището й на ул. "Горски пътник" 47 в столичния квартал "Лозенец". Тя е била простреляна с шест куршума.

Йорданка Запрянова е било пазена от един гард от фирма "VTI Секюрити ", съобщиха за Дарик радио запознати. За момента обаче няма данни в полицията тя да е подавала сигнали, че е имало заплахи срещу нея.

Пред Дарик радио полицаи, пожелали анонимност, разказаха, че се разследва и версията убийството на Запрянова да е поръчано от хора в чужбина.

Синът на Запрянова – 28-годишният управител на кредитния фонд "Прайвът Файнънс Юниън" Константин Дишлиев, бе разстрелян на 14 май 2005 г. на излизане от индийския ресторант "Тадж Махал" на ул. "11 август" в столицата преди да влезе в джипа си „Порше”.

Според разследващи убийството на Дишлиев е предупреждение срещу баджанака му Брендо за провалена пратка от 819 кг кокаин. Дрогата е заловена на яхтата "Есприта" на пристанището в испанския град Кадис. Още 137 кг кокаин бяха намерени в апартамент в града.

При акцията бяха открити огромно количество оръжие, както и близо 700 хил.евро в брой. Задържани бяха общо 12 души, шестима от които българи.

От МВР тогава съобщиха, че преди акцията в Испания по този канал са минали повече от 4 тона наркотици. У нас се счита, че Дишлиев всъщност е третата жертва на провалената доставка кокаин, която е на стойност над 100 млн.евро. Преди това неизвестен разстреля във Варна друг от босовете на българската мафия в Испания Ивайло Паунов – Джованито.

Евелин Банев – Брендо, срещу когото Йорданка Запрянова е свидетел, беше арестуван на 20 април и бе оставен в ареста за постоянно от Софийски градски съд.

Обвинения са повдигнати и към останалите трима от групата му, сред които съпругата на Константин Дишлиев Десислава Дишлиева.