Фирма мами възрастни хора с вълшебни одеяла и екскурзии
Фирма мами възрастни хора с вълшебни одеяла и екскурзии / netinfo
Софийска фирма мами възрастни хора от цялата страна, като им предлага одеяла с „вълшебно действие” на цена от двеста лева. Сред примамките са автобусни разходки на ниска цена, безплатен обяд и подаръци, алармират от Федерацията на потребителите.

Търговци примамват пенсионери от страната като им предлагат евтини екскурзии в комплект с „вълшебни” със свойствата си стоки, алармира Василка Кирилова от представителството на Федерацията на потребителите в Радомир.

Стотици хора се записват за еднодневните разходки с автобус до различни градове в страната, подмамени от ниската цена, безплатния обяд и подаръците. Вместо това възрастните слушат тричасови лекции на здравна тема, организирани от софийска фирма. След своеобразното обучение търговски агенти ги атакуват с оферти за стоки с високи цени, като им се поднасят и договори за кредит при покупка.

В радомирската служба има оплакване от възрастна жена, принудена да даде половината от 150-левовата си пенсия, за да изплаща т.нар. вълшебно одеяло. Бабата се записала за една от екскурзиите до София, но вместо да обикаля из столицата, екскурзиантката слушала лекция за дюшеците и уникалните одеяла, като алтернатива за здравословен живот.

Според експертите фирмите, които предлагат офертите, не могат да бъдат подведени под съдебна отговорност, тъй като са вместили дейността си в закона.