Финансов колапс в болница „Рокфелер
Финансов колапс в болница „Рокфелер / снимка: DarikNews.bg, Благоевград, Любима Калпачка

Районната здравноосигурителна каса в Благоевград предприе спешни действия по овладяване на финансовия колапс в петричката болница "Рокфелер".

"Лечебното заведение е с натрупани задължения в размер на близо 3 000 000 лева. Има неплатени суми и неустойки по договори, датиращи от 2009 година, които са подписвани неизгодно за болницата. Час от дълга е предимно към верига аптеки, собственост на Веселин Марешки", информира в интервю за Дарик директорът на РЗОК д-р Румен Кондев.

"Ножът е опрял до кокала в МБАЛ „Рокфелер". За декември РЗОК направи малка отстъпка, за да може да се стигне до някаква договорка с частен съдия-изпълнител по вече наложен запор, за да могат да получат заплатите си медицинските работници", коментира д-р Румен Кондев.

Преди няколко дни лекари в детско отделение на петричката болница „Рокфелер" депозираха предизвестия за напускане. Други медици също предупредиха, че ще напуснат.

В болничното заведение все още не са изплатени декемврийските заплати. Това предизвика напрежение сред персонала и може да доведе до затваряне на ключови отделения - детско, родилно и хемодиализа.

Интервю с д-р Румен Кондев чуйте на Radio.DarikNews.bg

Други новини от Благоевград