"На мен Кирил Петков ми прилича на Джон Траволта. Те с Василев са симпатични като външност. Но не са открили топлата вода, техните идеи са приоритетите на страната". Това заяви в "Твоят ден" по NOVA NEWS Филип Станев от "Има такъв народ".

По думите му ако Петков е нарушил Конституцията, бидейки с двойно гражданство, е възможно най-лошият пример за българските граждани.

"Те са новата вълна в българската политика, ние също сме част от нея. Бяхме отворени докрай да се работи с т.нар. партии на протеста, кабинет не се състави заради внезапно проявили се изблици на несъстоятелност", смята той.

Филип Станев: „Има такъв народ“ се оказва опозиция на всички

Според него е необичайно твърдението на Петков, че ще води разговори с ГЕРБ и ДПС, ако признаят за корупция.

"Няма как да бъде отворен диалогът с ГЕРБ и ДПС, те доведоха нещата до сегашното състояние. Трябва да видим как ще се разположи картата на политическия живот след изборите. Когато знаем точните числа и проценти, ще можем да кажем какво ще предприемем. Правителство на всяка цена означава, че е много важно да го има, а не че ще допуснем всякакви компромиси", заяви Станев. И допълни, че подкрепя призива на Слави Трифонов, че трябва да има смирение.

Депутат получи забележка, че носи скъсани дънки в парламента (СНИМКА)

За твърденията, че зад ИТН стои Маджо, Станев заяви, че ако няма доказателства, всичко е само клюки и сплетничене.

„Има такъв народ“ има сериозна членска маса. Партийните ни членове си плащат членския внос в размер на 10 лв. Има и дарения, но ние спазваме волята на гражданите и вземаме 1 лв. субсидия“, обясни той.

Филип Станев: Дончева доказа с действията си, че такива хора като нея не трябва да са в политиката

За спора с Татяна Дончева Станев каза, че никога повече няма да говори с нея.

„Тя много добре свири на цигулка, може би трябваше да си се занимава с това. Поведението й е грозно, интригантства и сплетничи. Накрая на последния парламент тя беше изолирана от собствената си група. Защитиха я формално“, коментира гостът.

Относно казуса с Петър Илиев Станев заяви, че той не може да е ключов за определяне на на едно управление.

"Ние стоим зад хората, с които искаме да работим. Да го оставим на личното му спокойствие, той преживя много. Да не гледаме в миналото", призова той.