Филип Димитров: Борисов направи неща, които аз не успях
Филип Димитров: Борисов направи неща, които аз не успях / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Радвам се да видя, че има неща, които съм искал да направя, а не съм могъл". Това коментира премиерът в първото демократично избрано правителство на България Филип Димитров по отношение на настоящия министър-председател Бойко Борисов пред бТВ. Димитров посочи, че Борисов е успял да направи някои неща, които самият той не е могъл.

Бившият премиер даде като конкретни примери старта на строежа на магистрали и спирането на АЕЦ „Белене". От точна оценка за Бойко Борисов обаче Димитров дипломатично се въздържа.

Той призова да си даваме сметка, че България е сред най-бедните в клуба на богатите и има много проблеми, но не се съгласи с всеобщото твърдение, че по-лошо от тук няма.

На въпрос дали би се върнал отново в политиката Димитров отговори: „Моето време на политическа изява е минало. Не си се представям на избори, каквито и да било".

Спомняйки се за раздялата с премиерското място, Филип Димитров коментира: „Човек прави, каквото трябва да направи. Чувствата са смесени - от една страна, разочарование, когато губиш, от друга - ако след тази битка армията оцелява, човек може да е доволен".

Попитан как си представя България след 10 години, той отговори: „Надявам се като една стабилна европейска държава".