/ iStock/Getty Images
Българският фармацевтичен съюз заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в пандемията от COVID-19, съобщиха от съсловната организация.

Спешни медици от цялата страна излизат на протест

"От началото на здравната криза, породена от разпространението на острото вирусно заболяване коронавирус COVID-19, държавата предостави допълнително възнаграждение, предпазни средства и стимули за работа на други категории медицински специалисти - лекари, дентални лекари, специалисти по здравни грижи. По необясними причини, въпреки многократните напомняния и становища на БФС, компетентните държавни органи в лицето на Национална здравноосигурителна каса /НЗОК/, Министерски съвет и Народно събрание не са предприели никакви действия за отстраняване на дискриминационното третиране на магистър - фармацевтите", се казва в съобщението.

От съсловната организация информират, че в момента продължават преговорите с НЗОК.

Протестиращи медици хвърлят стотинки пред здравното министерство (СНИМКИ)

Настоящият договор с касата е с давност до края на месеца, а нов все още не е подписан, което поставя в риск реимбурсирането на продуктите за домашно лечение, посочват от БФС.
БТА