/ Георги Димитров
София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. Това съобщи във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 
 

❗️ София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните...

Posted by Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova on Monday, 7 December 2020


Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID остава висок - 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение, подчерта Фандъкова.

Заради утрешния студентски празник Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания. Създадена е и организация проверки на големите търговски обекти по три пъти дневно.

"Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни", отбеляза още Фандъкова.

"Днес са доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с COVID отделения", допълни кметът на София. Тя подчерта още, че Столична община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната РЗИ.