/ БГНЕС
Няма да има риск за водоснабдяването на София. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова на заседание на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране по повод водната криза в Перник.

"Риск за водоснабдяването на София няма да има, ще подкрепя само решение, което дава 100-процентова гаранция за софиянци", категорична беше Фандъкова.

Правителството с решение на кризата: Вода за перничани от „Белмекен” през София (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Ако имаме възможности да помогнем, сме задължени да го направим, но, разбира се, няма да допуснем една криза да се решава с потенциална друга криза”, каза столичният кмет и добави, че на днешното заседание присъства и колегата ѝ от миньорския град Станислав Владимиров.
 

Фандъкова инженерна комисия
БГНЕС


Фандъкова заяви, че за нея интересът на софиянци е на първо място.

„Пред тях е моята отговорност и няма да допусна дребни политически спекулации на тази тема”, каза тя.



Фандъкова: Намалее ли водата в София, спираме подаването за Перник

На заседанието в Столична община присъстват ресорните министри – на регионалното развитие Петя Аврамова и на икономиката Емил Караниколов, както и новият екоминистър Емил Димитров.
 

Фандъкова инженерна комисия
БГНЕС


В събота на извънредна среща в МС беше взето решението на водната криза в Перник, според което, за да бъдат задоволени битовите нужди на перничани, ще бъде изграден водопровод, по който да стига водата от язовир "Белмекен" до Перник през инфраструктурата на ВиК София.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни тогава, че ще свика извънредно заседание на инженерната комисия в Столичния общински съвет, за да се вземат необходимите решения.

Очаквайте още подробности!
БГНЕС