Фалстарт на комисията за трагедията във влака
Фалстарт на комисията за трагедията във влака / netinfo
С фалстарт започна работа временната комисия в парламента по случая с пожара във влака София - Кардам. Едва беше събран кворум за първото й заседание, което иначе трябваше да е чисто организационно.

10,45 ч сутринта трябваше да се състои първото заседание на временната комисия по случая с трагедията във влака София – Кардам. В уречения час в залата бяха повече журналисти отколкото депутати.

Председателят на комисията Камен Костадинов от ДПС обясни липсата на кворум, за да се състои първото чисто организационно събрание така: „След малко започва парламентарният контрол. Възможно е част от колегите да имат въпроси към министрите или някои да са занимали за избирателните райони”.

След петнайсетина минути кворум вече май имаше, но този път в залата не бяха допуснати журналистите. 20 минути по-късно разговорът без камери и микрофони доведе до следните решения: Първото официално заседание на комисията ще бъде следващата сряда (12 март) в 16,30 ч, дотогава комисията ще бъде оборудвана и материалите ще бъдат изискани от министерството.

От опозицията обвиниха в липса на координация, Светослав Спасов от БНД и Димитър Йорданов от ОДС коментираха:

"Научих от медиите, че има заседание на комисията".

"Днешното заседание не беше официално, ние нямаме още протокол и още много неща".