Европейски либерали на неформална среща в Боровец
Европейски либерали на неформална среща в Боровец / netinfo

Действията на европейските либерали за подкрепа на членството на България в Европейския съюз ще бъдат основната тема на срещата на ръководството на ДПС с лидера на Алианса на либералите и демократите в Европарламента Греъм Уотсън. Той ще запознае Движението за права и свободи с последните сигнали по повод присъединяването на страната ни към Евросъюза.

Греъм Уотсън ще участва в неформалната среща на либерални лидери от Европа, която започва утре в резиденция „Царска Бистрица”. Неин домакин ще бъде лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Сред гостите, потвърдили участие в двудневната среща в Боровец, са премиерът на Дания Андерс Фог Расмусен, премиерът на Румъния Калин Попеску Търичану, комисарят по разширяването Оли Рен, еврокомисарят по въпросите на науката и научните изследвания Янез Поточник, президентът на Либералния интернационал лорд Джон Алдердайс и Анеми Нейтс – председател на Европейската либерална демократична и реформистка партия.

Неформалната среща в Боровец е уговорена през март тази година, по време на участието на Симеон Сакскобургготски във форума в Щутгард, където се честваха 30 години от създаването на Европейската либерална демократична и реформистка партия.

Посрещането на гостите в резиденция „Царска Бистрица” е тази вечер.