Евродепутатът Чуколов псувал полицаи
Евродепутатът Чуколов псувал полицаи / netinfo
Евродепутатът от партия „Атака” Десислав Чуколов е псувал и обиждал полицаите от Областната дирекция на полицията в Русе, отзовали се на сигнала за побой, подаден от самия него в нощта на 21 юли. Това сочат резултатите от проверката, извършена в Министерството на вътрешните работи. Двамата служители на полицията ще бъдат наградени от ръководството на МВР.

Установяването на самоличността на подалия сигнала депутат било затруднено, тъй като първоначално той отказал да се легитимира с какъвто и да било документ и се държал грубо и агресивно към отзовалите се на повикването полицаи. Успоредно с това веднага е подаден сигнал към дежурната част на полицията за необходимост линейка от Центъра за спешна медицинска помощ, предвид видимата рана на окото на пострадалия.

Според МВР депутатът не е давал смислени обяснения за случилото се, отправял обиди, ругатни и закани към полицейските служители, а по-късно и към пристигналия екип на спешна помощ, като непрекъснато повтарял, че е евродепутат.

Обяснил, че към масата му в заведението се отправил мъж, който говорел най-вероятно на турски, но не могъл да го опише. Потърпевшият направил забележка на мъжа за това, че говори на турски език и твърдял, че в резултат получил удар с юмрук в лицето.

Полицаите предприели всички допълнителни действия за изясняването на инцидента – разговори с посетители и персонал, издирвателни действия в района на заведението, но те не довели веднага до установяване на извършителя на хулиганската проява. От МВР твърдят още, че полицейските действия били забавени от потърпевшия, тъй като той възпрепятствал работата на полицаите, удрял неколкократно полицейския автомобил и отказал медицински преглед.